Vi banar väg, utmanar gränser och ger plats åt drömmar.

Google PlayApp Store

2021-12-02

Start-up-bolaget Faster Forward beviljas såddkapital för snabbare tillväxt

DalaCapital AB är ett helägt dotterbolag till Dalarna Science Park, som investerar i företag i tidiga skeden, så kallat såddkapital. Syftet är att stötta det regionala näringslivet och bidra till en hållbar tillväxt i Dalarna. Nyligen beslutade DalaCapital om en ny investering. Det är bolaget bakom den snabbväxande digitala plattformen Faster Forward,som får ett välkommet ekonomiskt tillskott för att fortsätta växa. Plattformen växer för varje månad och vänder sig till personer med funktionsnedsättning. Den digitala tjänsten kan enkelt identifiera aktiviteter runt om i Sverige som är anpassade till målgruppen. Det nyligen tillkomna kapitalet ska användas till att snabba på utvecklingen av fler tjänster samt öka marknadsföringsinsatserna.

- Jag är givetvis väldigt glad över att DalaCapital beslutat att stötta vår fortsatta utveckling. Det ger oss en möjlighet att snabbt växa och kunna erbjuda en aktiv livsstil för ännu fler personer med funktionsnedsättning, säger Christian Hedberg, grundare och VD, Faster Forward
AB.

DalaCapitals investeringskapital kommer från Sparbanksstiftelsen Dalarna, Dalarnas Försäkringsbolag samt Region Dalarna.

- Faster Forward är en investering som känns rätt i både hjärta och hjärna. Det är en innovativ och smart idé som inte bara stärker vår egen region utan ocksågör nytta långt utanför Dalarna, säger Birgitta Sacrédeus, ordförande Regionala utvecklingsnämnden, Region Dalarna.

DalaCapital startades i januari 2021 och hittills har ett drygt 40 ansökningar kommit infrån Dalabolag i tidiga skeden. Investeringen i Faster forward är en av DalaCapitals första investeringar.

- Det är oerhört givande att gå igenom och värdera alla ansökningar som kommer in till DalaCapital. Beslutet att gå in med en av våra första investeringar i Faster Forward känns positivt. Affärsplanen är genomtänkt och bolaget har redan visat att det finns en betydande marknadspotential. Det ska bli spännande att följa den vidare utvecklingen, säger Anders Hjertberg, Chef Företag Bank & Liv Dalarnas försäkringsbolag.

DalaCapital är ett helägt dotterbolag till Dalarna Science Park som arbetar för att främja innovation och tillväxt i hela Dalarna.

- Det är väldigt positivt att samtliga initiativtagare till DalaCapital arbetar med målet att det samlade investeringskapitalet ska vara en stark möjliggörare för hela Dalarnas fortsatta tillväxt, säger Angelica Ekholm, ordförande DalaCapital tillika VD, Dalarna Science Park.

Under 2021 kommer DalaCapital att ha genomfört minst tre investeringar i bolag i tidiga skeden.

Kontakt: Christian Hedberg - Faster Forward
Mobil: +46 76 009 94 04
E-mail: christian@fasterforward.se

Kontakt: Birgitta Sacrédeus, ordförande Regionala utvecklingsnämnden, Region Dalarna
Mobil: +46 70 573 34 47
E-mail: birgitta.sacredeus@regiondalarna.se

Kontakt: Angelica Ekholm, ordförande DalaCapital, VD Dalarna Science Park
Mobil: +46 70 209 82 17
E:mail: angelica.ekholm@dalarnasciencepark.se
2021-11-25

PDL och Faster Forward startar ett samarbete under november 2021.

PDL Group, europaledande inom padel, och Faster Forward, livsstilsappen med målet att skapa en mer aktiv livsstil för personer med funktionsnedsättning, är otroligt stolta över att äntligen få berätta att vi startar ett samarbete tillsammans under november 2021.

”Vi är otroligt glada över detta samarbete, att vi på PDL får möjligheten att visa upp glädjen med Padel för Faster Forwards medlemmar. Padel är en sport som passar alla som kan hålla i ett rack. Unga som gamla, nybörjare till elit. Padel är en sport där alla kan mötas och ha kul tillsammans.” säger Hanna Graflund Sleyman, CEO på PDL Group.

Maximilian Gyllsten, Försäljningschef på Faster Forward, berättar vidare varför de valt att samarbeta med just PDL.

”Vi på Faster Forward är jätteglada att äntligen kunna gå ut med vårt samarbete med PDL.Vi har varit i diskussioner om detta samarbete under en längre period och från första mötet med PDL så har vi haft en otroligt bra magkänsla. Vi är stolta att kunna erbjuda vår målgrupp och användare PDLs anläggningar och chansen att få prova på Padel tillsammans med dem”.

Målet med samarbetet är att tillsammans arbeta med inkluderingsfrågan där alla människor skall vara lika givna att delta i aktiviteter. Vi vet att alla människor har olika förutsättningar, tillsammans hoppas vi på att kunna bidra till att människor breddar sina personliga utmaningar.

Om Faster Forward
Faster Forward lanserades i februari 2021 och är en digital plattform och livsstilsapp för personer med funktionsnedsättning. Med målet att skapa en mer aktiv livsstil för denna målgrupp erbjuder de sina kunder ett brett sortiment av event, upplevelser, och erbjudanden för att förhöja livskvaliteten. Här kan du läsa mer om Faster Forward,
https://www.fasterforward.se.

Om PDL Group
PDL grundades 2015 av Måns Zelmerlöw, Jonas Björkman, Jonas Andersson och Henrik Söderberg som alla hade fastnat för den fantastiska sporten Padel och vi på PDL brinner för att sprida sporten och glädjen till ännu fler människor. PDL Group är idag Europaledande inom padel med 60 padelcenter i Sverige, Norge, Finland och Schweiz. Här kan du läsa mer om PDL,
https://pdlcenter.se.

Kontakt: Maximilian Gyllsten - Faster Forward
Mobil: +46 76 023 02 83
E-mail: max@fasterforward.se

Kontakt: Hanna Graflund Sleyman - CEO PDL Group
Email: hanna@pdlgroup.se

2021-10-13

Faster Forward accelererar med samarbeten och kontakter för bästa tillgänglighet

Att våga är hälften vunnet; och att våga är något som Christian Hedberg gör. Han är grundare och vd i företaget Faster Forward med fokus på tillgänglighet för funktionshindrade. Christian vill att även andra ska våga, vilja och testa utan att vara begränsad. Därför har han skapat plattformen och appen Faster Forward med tillgängliga aktiviteter för alla! Genom Dalarna Science Park får Faster Forward coachning i affärsutveckling.  

Christian som är rullstolsburen sedan en fallolycka låter inte detta begränsa hans äventyrslystnad. Han utmanar sig ständigt, vill prova nytt och även dra med andra att leva ett aktivt och spännande liv. Sedan ungefär ett år har han startat plattform Faster Forward där han erbjuder bra exempel på saker och aktiviteter som är tillgängliga för människor med funktionshinder och deras närstående.

"Det har jag aldrig provat tidigare så det klarar jag helt säkert."

– Jag är ingen gnällig person utan vill i stället fokusera på tillgänglighet och goda exempel. Och det är just det som vi vill visa i appen; positiva exempel, roliga aktiviteter; ett smörgåsbord med möjligheter som användare kan läsa mer om och prova på.  Den plattform och app som vi har utvecklat är dels en gratisversion och dels en del som kostar att nyttja, berättar Christian. Här ska du hitta allt från ”downhill” till restauranger och konserter i hela Sverige där allt är kvalitetssäkrat för funktionshindrade.

Egna erfarenheter var starten för företaget
Christian berättar om när han själv skulle gå på konsert med sin familj och de inte fick sitta tillsammans; två på handikappläktaren och två på vanliga publikläktaren. Så den egna erfarenheten blev startskottet till plattformen och företaget Faster Forward med att utveckla en digital tjänst för köp/sälj av konsertbiljetter.

Hur har det gått för appen sedan ni lanserade den?
– Över förväntan. Många har laddat ner den, över hela landet. Dalarna är lite överrepresenterat eftersom jag bor här och har samarbeten med olika föreningar. Framöver går det att vidareutveckla appen hur mycket som helst men det tar nog ett par år till innan den är helt utvecklad.

Är appen tillgänglig för alla med funktionshinder?
Först ut är appen mot rörelsehindrade men på sikt även för andra funktionshindrade med olika utmaningar.

– Det hänger helt på vad man mäktar med den aktuella dagen. Och när det gäller tillgänglighet så finns det inget ställe som är anpassat för precis alla funktionshinder som finns, t ex döva, blinda, oss i rullstol och så vidare, menar Christian.

Teamet kompletterar varandra Tillsammans med teamet i Faster Forward bygger och utvecklar Christian erbjudanden och nätverkskontakter över hela Sverige. Förutom Christian, som vd och grundare, är det Maximiliam Gyllsten, ansvarig för försäljningen, Ebba Olsson, sociala medier, Sophie Ankréus och Manju Perera, digitala designer. Ett brett och kompletterande team med olika ansvarsområden och kunskaper.

– Vi jobbar också med ambassadörer runt om i Sverige som testar tillgänglighet på olika aktiviteter, hotell, anläggningar mm, berättar Christian.    

Teamet har som målsättning att tillgängliggöra och synliggöra aktiviteter och arrangemang för att erbjuda ett aktivt liv.

– Det finns sjukt mycket att göra och alla som vill ska våga, menar Christian. Vi vill förändra för att inkludera för alla. Vi jobbar med hållbarhet på riktigt!

Jag brukar säga ”har du testat?” till den som är negativ och säger ”det går aldrig”. Och många gånger så går det. Jag själv eller någon annan i teamet testar allt innan vi publicerar och tipsar om det på plattformen.

I utvecklingen av företaget Faster Forward har kontakt skapats med Dalarna Science Parks inkubator.  
-Verkligen bra, här får man kontakter och lära mer om att driva och bygga företag. Vi problematiserar, stöter, blöter och testar. Vi kan ställa frågor till en affärscoach som är opartiskt och som ser utifrån företagets perspektiv. Just nu arbetar vi med försäljningen, hur vi ska öka våra samarbetspartners, arbetet i bolagets styrelse och även om vi ska ta in externa finansiärer i bolaget. På sikt har vi också planer på internationalisering.  Apropå samarbetsavtal, så har vi precis ingått avtal med Parasport Sverige där alla som är medlemmar får tillgång till appen genom samarbetet, berättar Christian.  

Genom inkubatorn på Dalarna Science Park, coachar Jörgen Bond bolaget;  

– Att bara med sin uppenbarelse och driv kunna inspirera andra är få förunnat. Christian och Max är fantastiska förebilder, både som entreprenörer och människor – för oss alla! De är uppfyllda av nyfikenhet och en vilja att ”göra” kryddat med ett stort mått av mod och ger uttrycket ”ingenting är omöjligt” nya ansikten. Namnet på deras bolag säger allt!, säger Jörgen Bond, affärscoach på Dalarna Science Park.  

Christian delar med sig av tre råd till andra entreprenörer: -Gå på sin magkänsla
-Omge sig med personer som har alla andra egenskaper än dig själv
-Behöver ha is i magen; det tar oftast längre tid än man tror att bygga företag

Kontakt: Christian Hedberg - Faster Forward
Mobil: +46 76 009 94 04
E-mail: christian@fasterforward.se

Kontakt: Jörgen Bond - Affärsutvecklare Dala Science Park
Mobil: +46 73 920 03 60
Email: jorgen.bond@dalarnasciencepark.se

2021-10-13

Svenska Parasportförbundet inleder ett partnerskap med den digitala plattformen Faster Forward

Den 1 oktober inleds ett partnerskap mellan Parasport Sverige och livsstilsappen Faster Forward. Partnerskapet innebär att Faster Forward kommer att erbjuda sin plattform till Parasport Sveriges samtliga medlemmar för att hjälpa dess medlemmar att få en mer aktiv och upplevelserik fritid utöver idrotten.

– Faster Forwards drivkraft är att tillsammans arbeta med inkluderingsfrågan där alla människor skall vara lika givna att delta i aktiviteter. Vi vet att alla människor har olika förutsättningar och för att bredda våra personliga utmaningar och insikter har vi ett starkt team med våra ambassadörer, säger Christian Hedberg, VD för Faster Forward och fortsätter:

– Vi på Faster Forward är glada och stolta över att Parasport Sverige vill vara partners med oss. Vi är övertygade att detta partnerskap kommer gynna båda parter samt alla medlemmar i Svenska Parasportförbundet. Vi tror och hoppas att Svenska Parasportförbundets alla medlemmar kommer att uppskatta och utnyttja vår plattform till fullo.

– Våra medlemmar kan sin idrott, de tränar och tävlar på olika nivåer. Men livet är mer än idrott. Genom samarbetet med Faster Forward får vi möjligheten att erbjuda våra medlemmar även andra spännande fritidsaktiviteter, säger Tomas Sandö Brandt, Partneransvarig, Parasport Sverige.

Faster Forward är en digital plattform som erbjuder människor med funktionsnedsättning en mer aktiv och upplevelserik vardag. Genom plattformen erbjuder Faster Forward sina kunder ett brett sortiment av event och upplevelser som är testade vilket garanterar deltagande och förhöjer livskvaliteten för vår målgrupp.

Kontakt: Christian Hedberg - Faster Forward
Mobil: +46 76 009 94 04
E-mail: christian@fasterforward.se

Kontakt: Tomas Sandö Brandt - Parasport Sverige
Mobil: +46 70 653 33 13
Email: tomas.sando.brandt@parasport.se

2021-05-17

Faster Forward och Halmstad Wakepark inleder ett samarbete inför sommaren 2021.

Faster Forward gillar verkligen initiativet som Halmstad Wakeboardklubb har gjort för att anpassa sin anläggning och göra den tillgänglig för så många som möjligt. Faster Forward kommer under helgen den 22:a till 23:e maj att vara i Halmstad och testa anläggningen för att våra användare ska kunna känna sig trygga att komma och njuta av wakeboard eller ett schysst häng och inte behöva fundera på om anläggningen är tillgänglig.

William Klang kommer vara den som driver parken under sommaren. Han är själv meriterad wakeboardåkare med SM- och VM guld och en 2:a plats på den Australienska världstouren i bagaget samt som svensk Wakeboardtour vinnare, och kommer att hålla i Sittwakeboard under sommaren.

- Jag brinner för wakeboard och att dela det jag älskar, sittwake gör det möjligt för fler att prova på vattensport och tillsammans med Halmstad Wakeboardklubb så ska jag göra mitt bästa för att sprida glädje och kunskap till alla som kommer och vill anta en riktigt rolig utmaning. Hoppas vi ses i parken i sommar, säger William.

- Vi på Faster Forward vill lyfta alla initiativ som görs för att öka tillgängligheten till aktiviteter. Det finns så många ställen som är anpassade men som vi inte vet om. Det gäller att vara duktig på att söka eller använda vår app för att hitta kul aktiviteter, säger Christian Hedberg, initiativtagare till Faster Forward.

Kontakt: Maximilian Gyllsten - Faster Forward
Mobil: +46 76 023 02 83
E-mail: max@fasterforward.se

Kontakt: Mats Örjes - Halmstad Wakepark
Mobil: +46 70 522 82 22
Email: mats.orjes@gmail.com

Ombyggnationen av Halmstad Wakepark har varit möjlig genom bidrag ifrån Europeiska Jordbruksfonden och leaderprojektet Lokalt Ledd Utveckling Halland

2021-05-12

Årets Funkoprenör 2021

Vinst av årets Funkoprenör innebär otroligt mycket för oss på Faster Forward. Både att Nordea tror på vår affärsidé men i det stora att det skapas en mer aktiv fritid för flera. Vi kommer med hjälp av vinsten kunna utveckla vårt företag tillsammans med Nordea Start-up & Growth för att öka vårt nätverk och nå flera användare.

Läs pressreleasen här: https://www.nordea.com/sv/press-och-nyheter/nyheter-och-pressmeddelanden/news-sv/2021/nordeas-entreprenorspris-gar-till-digitala-plattformen-faster-forward.html